Kategorier
Kanja Skräck

Konferensen: En thriller om den värsta teambuildingen någonsin

Av: Kanja, Getinge bibliotek och Bokbussen

Äntligen är Mats Strandbergs nya bok Konferensen här! Jag kastar mig över den och blir inte besviken. Det är spännande, läskigt och bitvis humoristiskt, det är blodigt och splatter. Jag blir rädd och jag blir äcklad. Jag är också fullt medveten om att de karaktärer som Strandberg målar upp med en sådan omsorg, karaktärerna jag lär känna och börjar tycka om mycket väl kan vara näst på tur att dö (och i så fall är det troligt att de dör på ett väldigt kreativt sätt). Jag försvinner helt i boken och jag älskar det!

Nio anställda på kommunens exploateringsenhet beger sig till Kolarsjöns stugby för att ha konferens. Det framgår tidigt att det enda gruppen har gemensamt är jobbet, de flesta tycker inte ens om varandra och nu ska de samlas kring det kontroversiella projektet med att bygga ett nytt köpcenter. Köpcentret ska bli ett av Sveriges största och första spadtaget ska tas redan dagen efter.

Men bygget väcker många känslor, både hos lokalbefolkningen som ser det som ett hot mot den idylliska tillvaron eller rent av ser sitt livsverk gå upp i rök, men även inom enheten på kommunen går tankarna brett isär. Man ser projektet som allt från att vara en fjäder i hatten, en möjlighet att göra avtryck i sitt arbete eller helt nya karriärmöjligheter. Men det finns också de som anar ugglor i mossen. Om det stämmer att möbeljätten tackat ja till att etablera sig på orten, varför är det då så hemligt? Kommer överhuvudtaget någon av de populära kedjorna att komma till köpcentret?

Under tiden som de anställda äter gott, dricker lite för mycket, badar tunna och utmanar sig själva med att åka zipline så är det någon från andra sidan Kolarsjön som betraktar dem. Någon som vill sätta stopp för köpcentret till varje pris, en person som vill se dem alla döda. Snart finner konferensdeltagarna att de är helt avskärmade från omvärlden och måste lära sig samarbeta på riktigt om de ska ha en chans att överleva natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s