Kategorier
Allmänt

Girls!

Lena Dunham: Not that kind of girl

Lena Dunham

Jag har flitigt följt HBO:s tv-serie Girls av Lena Dunham, där hon själv spelar huvudrollen. Serien handlar om några unga tjejers liv i New York, deras trassliga förhållanden, fester och osäkerhet inför nuet och framtiden.

Jag blev nyfiken på vem personen bakom denna serie är och om den skulle ge mig samma ungdomliga känsla av att världen ligger öppen och att man kan leva i den och tolka den som man vill.

Boken ger egentligen inget svar på vad som gett Lena Dunham inspiration till serien, utan istället går hon igenom sitt liv från uppväxten och framåt genom college och karriär. Detta gör hon med mycket humor och distans till sig själv och hon skriver bra och underhållande, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker om henne eller inte. Bilden är kluven. Ibland blir hon, precis som sin rollperson Hannah i tv-serien, bara för mycket.

Lena Dunham har själv sagt om boken att: ”Den innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män…”

Detta sammanfattar boken väldigt bra och visar på den analys av kvinnorollen som jag upplever ändå finns bakom Lena Dunhams tv-serie.  Så med andra ord gav det mig ändå någonting att läsa den; förutom några timmars underhållning, lite tankar på vad jag själv varit, inte varit och situationer jag heller aldrig vill befinna mig i.

Carolina Hedin

Finns boken inne på mitt bibliotek?
Klicka här!
Lena Dunham Not that kind of girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s