Kategorier
Allmänt

Plommonträdet

PlommonträdetEn berättelse om kärlek och överlevnad i andra världskrigets skugga av Ellen Maria Wiseman

Jag läser gärna romaner som utspelar sig i andra världskrigets skugga och den här boken  berörde mig djupt, jag sträckläste medan tårarna rann. Händelserna har man läst om tidigare, här möter vi krigets alla fasor men också något mer.

I boken träffar vi Christine, en ung tysk kvinna som är förälskad Isaac, sonen i den judiska familj där hon arbetar som tjänsteflicka. De har bestämt sig för att upptäcka världen tillsammans men krigsutbrottet och förändrade lagar och regler sätter stopp för deras drömmar men absolut inte för deras kärlek. Kriget kommer och vi får upplevda det med Christines ögon.

Boken beskriver händelseförloppet inifrån Tyskland och efter att ha läst boken så kommer funderingarna på skuld, vad visste man om fasorna som drabbade sina grannar, vad ville man veta? Varför reagerade inte fler och hur hade jag själv reagerat.

Plommonträdet av Ellen Maria Wiseman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s