Kategorier
Humor

Oscar Levertins vänner

Oscar LevertinsOm du är känslig för könsord och starka adjektiv är den här boken inte ett självklart val. Författaren är mycket skicklig på att hantera det svenska språket och det hon beskriver gör att man ibland bara måste skratta högt. Eller så får man rodnande kinder.
Boken är allt igenom dråplig, kittlande, mörk och mänsklig. En liten kort svensk variant på boken ”Femtio nyanser av grått”?  Men i den här svenska, råbarkade och grova variant är det Boel Märgåker, en kulturtant i 60 års åldern, som domderar och bestämmer och som fullkomligt styrs av sina begär och lustar. Oavsett om det handlar om död eller sex.
Allt kulminerar på en finlandsfärja där hon bokat in sig på en litteraturkryssning.
/Susanne

Finns boken på ditt bibliotek?
Oscar Levertins vänner av Martina Montelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s