Kategorier
Marlene

Vårläsning, listan!

Av: Marlene, Stadsbiblioteket.

Det är ett nytt år, det är vår. Solen ger liv till naturen. Knoppar och blommor börjar synas överallt. Det är en känsla av liv och återfödelse. Allt detta kan inspirera till läsning. Även den vana och inbitna läsaren kan känna en plötslig ingivelse av att vilja ha lästips Därför kommer jag nu med en liten lista på böcker som kommit ut under våren som kanske kan passa som läsning denna vår.

Först ut är Nora Roberts nya spänningsroman Midnattsdåd. I den får vi möta Harry Booth som på grund av sin mammas cancer börjar lära sig att stjäla för att kunna betala familjens räkningar. Han utvecklar sina kunskaper och blir en världskänd konst- och juveltjuv när han blir vuxen. Han reser världen runt och arbetar under olika identiteter. När han studerar vid ett universitet möter han sitt livs kärlek, Miranda Emerson. Hon blir hans svaghet och när hon hotas av en av hans tidigare kunder som anlitat Booth att stjäla föremål, inser han att han måste lämna henne för att kunna skydda henne. Men ödet får som ödet vill och en dag träffas de igen. Booth inser att det är dags att göra upp med sin tidigare arbetsgivare förflutna för att kunna få en framtid med Miranda.

Ett fyrtorn som inte ligger vid havet? Jodå, du läste rätt. Det är handlingen för Sharon Goslings feelgood roman Bokhandeln i fyrtornet. I en liten by i Skottland har det stått ett fyrtorn i 200 år. När Rachel kom till byn fick hon jobb i bokhandeln som finns i fyrtornet. Men när Cullen, ägaren till bokhandeln, plötsligt dör får Rachel ta över och driva bokhandeln. I samband med ägarens död får hon även ta del av en välbevarad hemlighet om fyrtornet, dess första ägare och dess syfte. Tillsammans med journalisten Toby, som kom till byn för att skriva sina memoarer och handskas med sina egna trauman, försöker de få klarhet kring fyrtornets hemlighet. Samtidigt som de börjar utveckla känslor för varandra försöker de även hindra att fyrtornet köps av byggmästaren Dora McCreedy, vars syfte är att riva den.

Man har hört folk prata om sin stora kärlek, antingen en kärlek de mist, inte fick leva tillsammans med eller uppleva, till den stora kärleken som de fick vara tillsammans med under resten av sitt liv. Men hur ofta hör vi någon prata om sina kärlekar? En som får uppleva detta är Emma Blair i romanen Äkta kärlekar av Taylor Jenkins Reid. I high school möter hon sin ungdomskärlek Jesse och de gifter sig senare. Men innan de skulle fira sin ettåriga bröllopsdag försvinner Jesse över Stilla havet under en helikoptertur. Emma sörjer och flyttar tillbaka hem till sin barndomsstad och sin familj. Två år senare möter Emma sin barndomsvän Sam och hon blir förälskad. De förlovar sig. Emma är lycklig och känner att hon har gått vidare. Men i detta lyckorus får hon plötsligt ett samtal. Jesse lever och vill fortsätta sitt liv tillsammans med henne. Nu ställs Emma inför ett val. Fortsätta sitt liv tillsammans med sin ungdomskärlek Jesse eller sin fästman Sam. Vem tror ni hon väljer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s