Kategorier
Charloltte Deckare Spänningsroman

Mycket spänning – lite sömn

Av. Charlotte, Stadsbiblioteket

Till er som har läst och gillar Emelie Schepps böcker, ni har väl inte missat Tina N Martins två deckare Befriaren och Åskmakaren? Det hade jag gjort, tills för ett par veckor sedan. Nu har jag läst båda och kan avslöja att det blev en aning för lite sömn några nätter eftersom de är mycket spännande! Svåra att lägga ifrån sig. Precis som böckerna av Schepp.

I Befriaren och Åskmakaren får man följa Idun Lind och hennes kolleger vid gruppen för grova brott i Luleå; människor som genom beskrivningarna och dialogen blir trovärdiga karaktärer och ska bli intressanta att lära känna ännu bättre i kommande böcker. Båda böckerna utspelar sig i nutid med kopplingar bakåt i tiden och detaljrikedomen i miljöbeskrivningarna gör även de att trovärdigheten befästs.

Det är välskrivna böcker i vilka spänningen stegras på ett smygande sätt. Som läsare hamnar man omedelbart i spindelns nät, det blir en hel del överraskande vändningar på vägen och avslutningarna är dramatiska.

Till er som varken har läst Schepps eller Martins böcker: Grattis, ni har många spännande timmar framför er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s