Kategorier
Elisabeth Noveller Vi på bibblan läser

Enarmad tjej i glesbygd + punkband i nedan = bästa novellsamlingen!

Av: Elisabeth, Stadsbiblioteket

Jag kände till Annika Norlin som sångerska (under artistnamnet Säkert eller Hello Saferide) och låtskrivare och har ofta tänkt tanken på att hennes texter har ett klart berättande drag. Lyssna bara på Ditt kvarter, Snooza eller Är du fortfarande arg så har ni mininoveller eller upptakten till berättelser om längtan, kärlek, förlust.

Föga överraskande men väldigt spännande när Norlin 2020 debuterade som författare med just en novellsamling Jag ser allt du gör. Jag läste den med stor förtjusning då och nyligen under en lång bilfärd lyssnade jag på novellerna; nu med igenkännandets glädje. Miljöerna är oftast norra Sverige, utom en turné till mellaneuropa med ett punkband i nedan! Personerna vi får lära känna är unga, medelålders eller gamla; de längtar, älskar, saknar och funderar på hur livet borde levas, egentligen. Annika Norlin beskriver pricksäkert och intresseväckande och engagerande. Även om huvudpersonen ibland är en enarmad ung tjej i glesbygden förstår jag henne precis och följer henne tätt över boksidorna och mellan raderna i novellen med titeln The greatest love of all. Jag lider med den vandrande olyckliga kvinnan och jag skrattar med grannpojken till Balthoran. Sa jag att språket är precist och att där också finns en skarp men vänlig humor!

Jag blir överraskad och engagerad och jag hoppas att få läsa mer från Annika Norlins penna.

Ps.  Norlin haft den allra bästa skrivcoachen man kan tänka sig nämligen The One and Only: Monika Fagerholm, en idol sedan länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s