Kategorier
Boktips Maria L Romaner Vi på bibblan läser

Lämna världen bakom dig!

Av: Maria, Stadsbiblioteket

En familj av den mer välbeställda sorten lämnar New York för en avkopplande semestervecka långt ute på landsbygden i Long Island där de hyrt ett Airb´n´b-hus.

”Stig in i vårt vackra hus och lämna världen bakom dig” hade det stått i annonsen. Det är ett avskilt beläget hus med pool och jacuzzi, närhet till havet och naturen inpå knuten. Så långt ut att GPS-n inte fungerar den sista biten. ”Lämna världen bakom dig!”- lockande för den stressade storstadsmänniskan! Första dygnen är precis vad de förväntat sig av semestern, god mat, sol och bad och nöjda barn i poolen.

Men ett par dagar in på vistelsen knackar det på dörren och ett oväntat och ovälkommet besök stör idyllen. Samtidigt har stora delar av New York blivit strömlöst. I semesterhuset finns fortfarande ström och vatten, men varken internet, telefoner eller TV fungerar. Avskärmade från världen, nu på ett inte lika trevligt sätt som innan, tvingas två för varandra främmande familjer att dela hushåll medan de väntar och avvaktar och försöker förstå vad det är som händer. Det blir alltmer uppenbart att det är någon sorts katastrof! Men vad? Det finns en berättarröst i romanen som antyder och låter oss veta vissa saker som inte familjerna vet, men inte exakt vad det rör sig om för katastrof.

Tillvaron i semesterhuset börjar kännas alltmer klaustrofobisk samtidigt som det finns en påträngande rädsla för vad som skulle hända om de lämnade huset. Situationen blir mer och mer tillspetsad för varje dag. Vilda djur, insekter och fåglar börjar bete sig annorlunda och den ena familjens son börjar få märkliga sjukdomssymptom…

Lämna världen bakom dig av Ruman Alaam är en spännande roman som är svår att släppa taget om! Den känns också aktuell på ett skrämmande vis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s