Kategorier
Feelgood Marlene

Våga ta en chans!

Av: Marlene, Getinge bibliotek.

Nu när sommaren lider mot sitt slut och människor återgår till arbete, skola och studier, vill jag tipsa om en feelgoodroman skriven av Jo Thomas, Hälsningar från den italienska olivlunden. Den handlar om Ruthie Collins som impulsköper en italiensk gård på nätet och flyttar till Italien. Gården är väldigt förfallen och hon behöver renovera och fixa till den. Hon kommer att ställas inför utmaningar, kulturella krockar och grannar, särskilt hennes granne Marco som visar ett särskilt intresse för henne och hur hon driver gården. För Ruthie blir det också ett sätt att bevisa för sin familj och expojkvän att hon klarar av det här och att hon varken är obegåvad och oansvarig.

Huvudkaraktären i den här romanen vågar chansa och testa något nytt. Jag tror nästan alla av oss någon gång i våra liv har haft funderingar eller drömmar på att vilja gör något annat, testa något nytt. Antingen om det gäller att börja studera det man alltid har velat studera eller om det handlar om att byta jobb, göra ett karriärbyte. Många av oss vågar inte alltid testa något nytt eller börja om.
Feelgoodromaner handlar om att få oss läsare att må bra. Även om handlingen innehåller konflikter och utmaningar för huvudkaraktären/karaktärerna så löser det sig och får ett bra slut. För de av oss som vill ha verklighetsflykt eller som via karaktärerna i boken våga ta en chans, så kan feelgoodromaner och Hälsningar från den italienska olivlunden vara boken för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s