Kategorier
Annika Boktips Historiska romaner Romaner Spänningsroman Vi på bibblan läser

Hemligheter, lögner och konflikter – en spännande bok med historisk charm

I Rachel Rhys bok En farofylld överfart tas vi tillbaka till 1939 och ser världen ur Lily Shepherds ögon. Den unga Lily deltar i ett statligt program som ska locka ung, brittisk arbetskraft till Australien. När Lily stiger på fartyget i England lämnar hon sin familj och en tragisk händelse bakom sig. Hon ser framemot sitt nya liv och det äventyr hon precis har gett sig in på.

Som läsare får vi följa passagerarna de veckor de befinner sig ombord på fartyget. Allt berättas av Lily. Under resans gång gör hon flera olika bekantskaper. Hon träffar överklassparet Max och Eliza, syskonen Edward och Helena och judinnan Maria.

Under de stop som görs besöks Neapel, Kairo och Ceylon. Vid dessa platser kommer nyheter om världsläget till passagerarnas kännedom, hot om krig vilar ständigt över dem och med det uttryck av rasism och krigspropaganda.

Personerna ombord befinner sig som i en bubbla, klass och bakgrund bleknar och personerna lever här och nu och de flesta försöker dölja eller glömma något. Resan blir till mångt och mycket en farofylld överfart.

Redan i första kapitlet får läsaren reda på att något fasansfullt har hänt, då en av passagerarna förs av fartyget i handbojor. Men vad har hänt? Lily liksom hennes medpassagerare är alla på flykt från något eller någon.

/Annika, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s