Kategorier
Allmänt

-Perfekt läsning i höstmörkret!

Jag ser dig av Clare Mackintosh

Clare Mackintosh slog igenom med debutromanen Jag lät dig gå som har sålts i över en miljon exemplar. Nu är hon äntligen tillbaks med ännu en bladvändare.

I Jag ser dig får vi följa pendlaren Zoe Walker som av en slump ser ett foto av sig själv bland annonserna i en Londontidning. Annonsen hänvisar till hemsidan: findtheone.com med texten: ”Gift kvinna söker diskreta tillfälliga förbindelser. Sms:a ANGEL till 69998 för bilder.”

Zoeys familj och vänner tror bara att det är någon som liknar henne på bilden. Men Zoey är övertygad om att det är något som inte stämmer. Dagen efter dyker det upp en ny annons med en bild på en annan kvinna och så fortsätter det. När en av kvinnorna från annonserna hittas död blir Zoey fast besluten att ta reda på sanningen bakom bilderna. Till sin hjälp söker hon upp polisen Kelly Swift.

I vartannat kapitel får vi följa Zoey och i vartannat polisen Kelly. Emellanåt får vi även följa en tredje person, någon som bevakar kvinnor på tunnelbanan…

Jag ser dig är en psykologisk thriller i stil med Kvinnan på tåget av Paula Hawkins. Boken är relativt snabbläst och det går fort att komma in i handlingen. Jag är vanligtvis inte jätteförtjust i spänningsromaner, men denna rekommenderar jag verkligen. Perfekt läsning nu i höstmörkret!

/Sanna, Stadsbiblioteket

Här finns boken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s