Kategorier
Allmänt

Strandpromenadsböcker i sommartid

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Det lilla bageriet...Vad ska man göra när man förlorat allt? Sitt jobb, sin bostad, sin fästman, sitt tidigare liv. Polly och Chris drev i flera år en framgångsrik grafisk designbyrå, de levde livet, åt flott, träffade de rätta människorna, flyttade in i en toppmodern lägenhet i fashionabelt kvarter men så slutade beställningarna komma, paret arbetade ännu hårdare men tillslut hände de oundvikliga deras företag sätts i konkurs.

Polly flyttar till Mont Polbearne, en fiskeby avskuren från fastlandet vid högvatten, där hon har råd att hyra en fallfärdig liten lägenhet ovanpå ett nedgånget bageri. Invånarna och speciellt hennes hyresvärd är inte helt vänligt inställda till nykomlingar men med sitt goda bröd lyckas hon charma flera av dem som blir hennes vänner.

Så sakta börjar saker och ting att förändras, framtiden ser ganska ljus ut för Polly fram tills den dag den lilla by återigen drabbas av en svår storm och med den en svår olycka.

En måbra-bok som läses bäst tillsammans med en kopp the och nybakat bröd. Det är en mysig bok, full av humor och härliga karaktärer. Doften av nybakat bröd och det saltstänkta havet går att förnimma. Det är en kärlekshistoria och en berättelse om att livet trots allt kan ordna sig om än inte så som man först trodde. Eftersom jag gillar att baka är det också ett stort plus att boken avslutas med flera bröd- och kakrecept.

Strandpromenaden nr 2Vill man sedan läsa mer om Polly kan man göra det i Sommar på strandpromenaden.

Finns böckerna på ditt bibliotek?
Jenny Colgan Det lilla bageriet på strandpromenaden
Jenny Colgan Sommar på strandpromenden

/Annika Söndrums bibliotek

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s