Kategorier
Anna R Bokmässan 2015

Bokmässan 2015 – Några rapporter

Anna R:
Jag missar ALDRIG:
Jag kommer aldrig undan att under varje bokmässebesök få en innerlig lust att färga håret svart, klippa mig i en kort page med lugg, köpa ett illrött läppstift och börja klä mig i snygga käcka svarta kjolar och matchande högklackade, men fotriktiga (jag är ju bibliotekarie), skor, och sofistikerat kultiverat med ett litet leende börja strosa runt med svåra poeter under armen.

Bästa mässminnet:
Jag var på flera seminarier som rörde e-boken. Mycket, mycket intressant!

 Värsta mässminne:
Svårt att höra lyrikläsande författare i det högljudda sorlet, 27 kr för en Loka och (ursäkta) Jan Guillou högt och lågt. Nästa!

Favoritförfattare jag mött:
I år var det väldigt roligt att höra Katarina Mazetti – befriande frispråkig, rättfram, modig och rolig på författarförbundets scen i en diskussion om näthat mot författare och journalister.
Jag måste också nämna Christoffer Carlsson som i Piratsförlagets monter, sa något om att en riktigt bra kriminalroman är en sådan som inte primärt handlar om ett mord, utan om något helt annat – svek, hat, historisk händelse. Instämmer helt! Bra sagt!
mässan 2015

 Böcker som köptes:
Inget till mig själv. Jag lär mig räkna, skriva och läsa-böcker, frimärken, scoutkalender osv.

Jag går helst på mässan ensam eller i sällskap med…
Jag går helst ensam. Men man träffar alltid på många: sin gamla gymnasielärare, några gamla arbetskamrater, bekantskaper från universitetstiden och någon som man gått en studiecirkel med för 20 plus år sedan…

PS: Angående punkt 1. Men så cyklar jag hem efter att bokmässebussen lämnat av oss vid teatern, det duggregnar och blåser och så får jag insikten att jag bor i regniga Halmstad, cyklar året runt och att det nog kanske i alla fall är ganska bra att jag alltid är klädd i en funktionell regn- och vindtät jacka och skyddande blåjeans… Tills nästa år

Jessica:
Jag missar ALDRIG: Gilla förlags monter. Alltid bra nyheter! Har aldrig läst en dålig bok härifrån.
Bästa mässminnet:  Att se att Björn Hellberg inte har tacklat av utan sitter på sin sedvanliga plats!
Värsta mässminne: Att irra runt och inte hitta till seminarielokalen och att till slut hitta fram och inse att det är fullsatt!
Favoritförfattare jag mött: Sara Lövestam.
Böcker som köptes: Fripassageraren, ett steampunk-äventyr av Christina Wahldén.
Jag går helst på mässan ensam eller i sällskap med… Jag går helst på mässan ensam eller tillsammans med gamla Boråskursare från Bibliotekarie-programmet.
Smart tips: Handla böckerna sist och vila ögon och öron från allt vimmel och gå på seminarium. De flesta seminarium är dessutom underhållande och lärorika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s