Kategorier
Allmänt

”Den gamle kungen i exil” av Arno Geiger

9186905112Geiger har under sex års tid skrivit en bok om sin pappa som drabbats av Alzheimers sjukdom. ”Det har tagit lång tid att förstå något om de grundläggande ting som gör att vi blir de vi blir” skriver Geiger. I boken skildras samtal och händelser mellan författaren och pappan som är på väg från familjen in i sjukdomen.

Geiger använder ett varmt, kärleksfullt och enkelt språk för att beskriva surrealistiska ögonblick som hopar sig i vardagen. Det blir komiska och bisarra samtal som också speglar oro och förtvivlan. ”En katt stryker genom trädgården. Pappa säger: ”Tidigare hade jag också katter, inte direkt mina egna, men som delägare.” En annan gång, när jag frågar hur han mår, svarar han: ”Det sker inga under, men det finns tecken.” Så oväntade meningar, lika osannolika och svävande som drömmar.”

Boken är översatt till över 30 språk och är den skildrar på ett vackert sätt hur det är att vara familj eller vän till en person som insjuknar Alzheimers. En av sommarens bästa lästa böcker.

Låna Den gamle kungen i exil på Biblioteken i Halmstad.

Likanande böcker: Small World av Martin Suter

/Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s