Kategorier
Romaner

Sommarläsning – Presidentens hatt

Presidentens hatt av Antoine Laurain
presidentens hattDen hårt arbetande revisorn Daniel Mercier äter middag en kväll på en restaurang som samtidigt besöks av Frankrikes president. Han lyssnar nyfiket på presidentens samtal och när denne slutligen reser sig och lämnar restaurangen upptäcker Daniel att presidenten glömt kvar sin svarta filthatt. Efter ett ögonblicks övervägande beslutar han sig för att behålla hatten som minne av den speciella kvällen. Hatten passar honom perfekt och nu börjar det hända saker. Genom boken vandrar sedan hatten vidare ut i världen och kommer att på olika sätt  att påverka sina olika bärare.

Boken förmedlar en fransk känsla som jag tilltalas av och bjuder på härliga personbeskrivningar. Jag hade lätt för att visualisera texten och fick mig en fin läsupplevelse.

Eftersom jag gillar denna bok, den första av Antoine Laurain att översättas till svenska, blev jag väldigt sugen på att läsa hans senaste bok, La femme au carnet rouge, utgiven i Frankrike i början av förra året men på engelska nu under våren, kanske kommer den på svenska snart. På engelska heter boken The red notebook. Den handlar om en man som hittar en väska på en bakgata i Paris. I väskan finns några få personliga tillhörigheter och en röd anteckningsbok men tyvärr ingen kontaktinformation. Han blir berörd av innehållet i den lilla boken och vill väldigt gärna träffa personen som är dess ägare men hur ska han gå till väga?

/Annika

Finns boken på ditt bibliotek?
Presidentens hatt av Antoine Laurain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s