Kategorier
Allmänt

Varning för sträckläsning!

Kanske är det allt du behöver veta
Kanska är det allt du behöver vetaI februari sträckläste jag romanen We Were Liars av E. Lockhart. Jag hade inte tänkt läsa hela boken på en gång och försökte lägga den ifrån mig flera gånger. Men varje gång slutade det med att jag plockade upp boken igen tills jag hade läst ut hela. Boken finns även översatt till svenska och har då fått titeln Kanske är det allt du behöver veta.

Huvudperson är Cadence Sinclair Eastman som tillhör en mycket förmögen familj. Somrarna tillbringar familjen på en privat ö utanför USA:s östkust. Cadence älskar livet på ön och spenderar varje minut tillsammans med den stora kärleken Gat och sina kusiner Mirren och Johnny. De fyra, eller ”Lögnarna” som familjen kallar dem, är oskiljaktiga. Men sommaren då Cadence är 15 händer någonting som förändrar allt. Något som är så fruktansvärt att Cadence förtränger minnet av det. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av smärtsamma migränattacker.
Men vad var det egentligen som hände? Sommaren när Cadence är 17 år återvänder hon till ön för att ta reda på vad det är hon förträngt. En efter en läggs pusselbitarna på plats och vi får följa hennes väg tillbaks till minnena. Mer kan jag inte avslöja utan att förstöra läsningen för er.

Lockhart skriver otroligt spännande och drar in läsaren med varje ord. Börjar du läsa boken kommer du att läsa ut den. För precis som jag, kommer du att vilja veta vad som hänt. Om någon sedan frågar hur boken slutar, så säger jag som alla andra: ljug! För oavsett vad du tror, så är det inte så…

Finns boken på mitt bibliotek?

We Were Liars av E. Lockhart
Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart

/Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s