Kategorier
Anna R Halmstad Spänningsroman

Kärlek och mord på Hallands sjukhus i Halmstad

doden-kvittar-det-likaJag har precis läst spänningsromanen ”Döden kvittar det lika” av Anne-Marie Schjetlein, där Hallands sjukhus i Halmstad står i centrum för handlingen. Vi möter här bland annat läkaren Andreas, vars äktenskap med hustrun Katrin går på halvfart, och som inlett ett utomäktenskapligt förhållande med kollegan och sjuksköterskan Tess, samt den äldre arbetsamma och noggranna sjuksköterskan Signe som visar sig ha en mycket nära koppling till Katrin och hennes familj bakåt i tiden.

Handlingen inleds med att en påkörd kvinna kommer in till operation och när kirurgen, som är Andreas, ser patienten, så inser han att det är Tess. Hemligheter börjar nystas upp, vackra fasader krackelerar och parallellt med att historien utvecklas framåt, får vi tillbakablickar på en liten flickas förskräckliga barndom.

”Döden kvittar det lika” är en spännande thiller där det förgångna vävs samman med nutid och man som halmstadsbo känner igen många platser och miljöer (och till och med Stadsbiblioteket nämns i förbifarten).

Vill du läsa fler böcker som utspelar sig i Halmstad? Till bibliotekskatalogen

/ Anna R

Ett svar på ”Kärlek och mord på Hallands sjukhus i Halmstad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s