Kategorier
Allmänt

Grattis Modiano, Morris och Johan

Patrick-ModianoVeckorna före Nobelpristillkännagivandet ägnas åt spekulationer och vadslagning.
Dagens Nyheter brukar låta något exotiskt djur gissa pristagaren. En idé säkert inspirerad av den tyske  bläckfisken Paul (som gissade rätt i samtliga 7 matcher som Tyskland spelade i fotbolls VM 2010)

I år gissade en berglori (typ papegoja) på den syriske poeten Adonis. En djur som däremot gissat rätt år ut och år in är den mellanstora pudeln Morris. I år lade han bestämt tassen på skylten med Modianos namn.
I tävlingen för Stadsbibliotekets låntagare hade ett tjugotal personer gissat på Nobelpristagare. En Johan hade tippat rätt och till honom ska vi snart skicka en bok av Patrick Modiano.
Bland personalen däremot lyckades ingen pricka rätt och den tillfälliga vadslagningsbyrån får förvalta insatserna till nästa år.

Nätet är nu fullt av matiga artiklar för den som vill läsa mer om årets pristagare, till exempel Göteborgs Postens kultursidor. 

Alla bibliotekens böcker (åtta titlar på svenska, två på franska) av Modiano är utlånade, men flera exemplar är under inköp.
Som kuriosa kan nämnas att Patrick Modiano även skrivit poplyrik, bland annat till den välkända Francoise Hardy, lyssna på den välbekanta sången!
Morris Nobel 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s