Kategorier
Läslysten

Läslysten!

Fastän vi var få denna träff hade vi mycket att prata om och vips så var klockan halv åtta. Tiden går fort i trevligt sällskap!
Några av böckerna vi pratade om var:
Hyland - legenden om hans tidHyland – legenden och hans tid av Lars Ragnar Forssberg, en biografi över en speciell person, om hans alkoholism, svåra personlighet och även om nära vännerna ”Hylands pojkar”.

Sedan pratade vi en stund om Henning Mankell som är en uppskattad och mycket läst författare. En av oss hade läst om Danslärarens återkomst. Den tar bl a upp far-sonrelationer och här möter vi Stefan Lindman för första gången när han utreder ett dödsfall som har anknytning bakåt i tiden till nazismen.
Även Daisy Sisters, en av Mankells tidiga böcker uppskattas, liksom hans ungdomsböcker om Afrika.

Är det serier om tio böcker som gäller, undrade vi, och nämnde Sjöwall- Wahlöös böcker, som kommit i nya upplagor, och Liza Marklunds tionde om Annika Bengtzon. Men det är visst den elfte som ska bli den sista!

En spännande och intressant bok är Kodnamn Verity av Elizabeth Wein. En Gestapo-fånge som skriver om sig själv i tredje person. Tid och plats är 1943 i Frankrike.

En familjekrönika i romanform är Vi tolererar inga förlorare av Vi tolererar inga förlorare
Britt-Marie Mattsson. Handlar mycket om Rose Kennedy samt om död och skandaler i USA:s ”kungafamilj”.

Sara Stridsberg har skrivit Drömfakulteten, en spännande och märklig bok om Valerie Solanas, hon som knivhögg Andy Warhol.

Belinda Bauers senaste bok Betraktaren handlar om en ung man med Aspergers syndrom som blir inblandad i ett mord på ett sjukhus. Läsvärt, med mer humor än i hennes tidigare deckare.

Martin Olzak, barnboksförfattare, har skrivit en vuxendeckare som heter Akademimorden och handlar om seriemord på akademiledamöter och en återuppsstånden Strindberg. Mycket spännande!

Jonas Gardell böcker i serien Torka aldrig tårar utan handskar är drabbande och mycket välskrivna.

Drömfakulteten     Batraktaren              Torka aldrig tårar utan handskar

Till sist var vi överens om att det är trevligt att samtala om böcker och inspirera varandra t ex i en Bokcirkel och då passade vi på att berätta om bibliotekets Läsecirkelkassar med 8 exemplar av samma bok. Bra böcker att låna hem och använda i sin cirkel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s