Kategorier
Böcker att lyssna på Deckare Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser i höst

9113050532[1]Så här i Nobel-tider rekommenderas läsning av boken Akademimorden av Martin Olczak, barnboksförfattaren som nu skrivit en deckare för vuxna. Den är riktigt bra, välskriven och spännande. Här mördas akademiledamöter på löpande band trots att fler livvakter än kungsfamiljens sätts in. Varje kapitel inleds med en Nobelpristagare i litteratur, årtal och motivering till utmärkelsen. Huvudperson är självaste August Strindberg och motivet är gruvlig hämnd. Spaningar efter mördaren bedrivs både i akademiens hemliga arkiv och på Stockholms stadsbibliotek där en bibliotekarie gör några lyckade sökningar i biblioteksregistren. Boken finns också som ljudbok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s