Kategorier
Litterära höjdpunkter Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser! Alice Munro-special!

brinnande livet för mycket lycka kärlek vänskap  Ännu glädjerusiga efter  tillkännagivandet av årets Nobelpristagare träffas några ur personalstyrkan för att frossa i högläsning, citerande och diskussion.
”Hennes noveller är som utsnitt ur människors liv. Det finns ett före och ett efter och vi följer dem en bit på vägen. De som känner olust för noveller kanske saknar just den vanliga uppbyggnaden: inledning, dramatisk höjdpunkt och ett slut.
Munro tar inte ställning eller fördömer, man känner sympati för vissa personer motvilja för andra, men livet har sin gilla gång och allt blir inte som man tänkt sig. Och en del kanske man kan beklaga, eller inte. Människor ställs inför livsavgörande val, och ibland händer ändå inte så mycket. Någon kallade detta den inställda förlösningen. Hon är inte svårläst fast novellerna är skenbart enkla i sin uppbyggnad. De dröjer sig kvar och ibland vill man genast läsa samma novell en gång till. Ett samlat råd är: Läs en novell taget och låt den sjunka in!”

munro10cm

Just nu är så gott som allt av Alice Munro utlånat på biblioteken i Halmstad, men det går ju bra att reservera titlar via vår hemsida.

Kanske vill man läsa en annan novellist under tiden? Två klassiska novellförfattare: Anton Tjechov och Hjalmar Söderberg.
Nyare svenska: Oline Stig och Jonas Karlsson. Eller varför inte Bernhard Schlink Kärleksflykter?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s