Kategorier
Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser:

Här kommer ett litet axplock av personalens senaste läsupplevelser!
min-kamp-6Knausgård, Knausgård ständigt denne Knausgård. Personalens favorit och gullgosse. Läsarna enas om att det bland annat är detaljrikedomen och skärpan som gör läsningen så fängslande; att man liksom sugs in i berättelsen. Möjligen kan det vara just detta fenomen som gör att vissa väljer att avstå Min  kamp 1-6
Alla vill läsa högt och excellerar i bra exempel. En sommardag med familjen när stranden invaderas av nyckelpigor och undergångsstämning infinner sig.
En interiör från ett kök, barnens alla leksaker, pryl för pryl, den likstela solkiga disktrasan, den uttorkade krukväxten.
Rosa Liksom Kupé nr 6
kupe-nr-6Ung kvinna och smutsig gubbe delar kupé, transsibiriska järnvägen. Han stjälper i sig dricksglas efter dricksglas med vodka och är grov i munnen. Hon funderar över sin kärlek.
Språket är späckat med adjektiv men storyn är bra med ett något oväntat slut.
ja-till-liv-liv-stromquists-abc Liv Strömquist är sommarens läsupplevelse nr 1 för en av oss.
Denna bibliotekarie har tidigare haft problem med serier, blivit liksom trött av blandningen text och bild. Så inte längre, Liv Strömquist är smart, väldigt rolig och belägger sina serier med källhänvisningar.
Hon för fram intressanta upplysningar om TV-mysgubben nr 1 Arne Weise.
Om man grips av  intresse och vill kolla sanningshalten kan man gå till källan I blickpunkten (Weises självbiografi) Inte precis någon läsupplevelse, mer en stor uppvisning i förlegad kvinnosyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s