Kategorier
Romaner Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser i sommar

ParadisetParadiset av Abdulrazak Gurnah.
Yusuf är bara tolv år när han kommer från kusten till köpmannen Aziz hus i staden, ovetande om att hans fattiga föräldrar har sålt honom som skuldslav. Han får arbeta i butiken tillsammans med den äldre Khalil och senare följa med på en lång och tärande handelsexpedtion in i det okända landet. Tiden är början av 1900-talet och miljön Östafrika där många olika kulturer blandas med tyska kolonialister. Yusufs villkor är hårda men han upplever också äventyr, vänskap, skönhet och möten med människor som vill honom väl. Ett vackert språk, intressant miljö och Yusufs utveckling till ung man gör detta till en mycket läsvärd bok.
Läst av Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s