Kategorier
Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser:

Nina Yunkers Goda rådGoda råd
Oöverträffad bok med råd om vad göra vid livets olika
små (eller stora) förtretligheter:
fettfläckar på ljusa fritidsbyxor (strö över rikligt med bikarbonat)
fingeravtryck på teakbordet (använd inkråmet från en fralla eller bikarbonat)
Ibland når boken liksom ofrivilligt poetiska höjder:

Mot gryende halsbränna
Tugga på en bit
ingefärsrot

Per Wirtén Herbert Tingstens sista dagar: berättelsen om ett livHerbert
En biografi med klart litterära kvalitéer. Herbert Tingsten var professor i statsvetenskap men är mest känd som chefredaktör för Dagens Nyheter. Han älskade striden och fick småningom avgå från DN efter meningsskiljaktigheter i ATP-frågan, 1959. Vissa av oss ville veta mer kring det faktum att Tingsten sägs varit extremt modersbunden.

 

Så diskuterade vi hundöron eller inte hundöron. En kollega, strängt hållen av sin fader, gör aldrig aldrig ett hundöra. Andra uppväxta under den fria uppfostrans fana tycker att böcker ska användas, bokstavligen. Nötas, antecknas och strykas under i.
Dock är vi alla rörande eniga om att biblioteksböcker ska hanteras ytterst varsamt.

Kattens bord Michael Ondaatje Kattens bord
Han är elva år och ska åka båt från Sri Lanka till London, tre veckor, en evighet är resan. En ett mikrokosmos är båten. Han träffar två jämnåriga. Dessa pojkar kartlägger nogsamt den mystiska vuxenvärlden. Bland passagerarna finns en manslukerska, en hypnotisör och en morddömd fånge. Sann läsglädje av författaren som också skrivit Den engelske patienten

Till slut ett deckartips:Blunda hårt
En ny favorit är John Verdons intrikata, härligt snåriga deckare. Tänk på ett tal och Blunda hårt. Den pensionerade kommissarien Dave Gurney är huvudperson och vi hoppas att han inte hemfaller åt att mata duvorna i parken för vi vill träffa honom igen. Detta är sofistikerade och psykologiska deckare av hög klass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s