Kategorier
Humor

Humor och allvar

En man som heter OveEn man som heter Ove av Fredrik Backman
Vi får ofta många inköpsförslag på böcker och när köerna för att låna växer, så väcks nyfikenheten hos mig. Vad är det för speciellt med just den boken? Då får man inrätta sig i kön och så småningom själv läsa. Och nyss fick jag En man som heter Ove i min hand. Den här boken blandar humor och allvar på ett fint sätt, beskriver vardagshändelser och vanliga livet och den har ett ”lyckligt” slut. Hög igenkänningsfaktor, kan man också säga. Ove har oddsen mot sig, nybliven änkling och uppsagd från jobbet, inga vänner, inget uppdrag i bostadsrättsföreningen, ingen ordning och reda med folk längre, ingen mening med livet. Återstår bara en sak. Då dyker det upp en ny familj i grannhuset och en katt som behöver ett hem. Ove försöker stänga om sig och sitt.
Jag läste boken med förtjusning, den är lättläst och rolig och passar många läsare. Den är fylld av känslor, kärlek och innerlighet men också sorg och längtan.

Ett svar på ”Humor och allvar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s