Kategorier
Deckare Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser:

Alla drabbas nog av liksom läs-stiltje emellanåt. När favoritförfattare inte längre talar till oss, böckerna inte öppnar sig, vi får inget fäste i texten. Några av oss bland bibliotekspersonalen  har haft en släng av detta trista tillstånd.
Men plötsligt lättar det och vi bläddrar och läser och njutningen är tillbaka, ordningen återställd!

 Lene Kaaberböl som vi främst känner som författare till ungdomsböcker i fanatsygenren har nu tillsammans med Agnete Friis skrivit en deckare Pojken i resväskan, en välskriven historia med driv och cliffhangers som gör att den är svår att lägga ifrån sig. Översatt från danska av Margareta Järnebrand.
Huvudpersonen Nina Borg är sjuksköterska, ett välkommet avbrott från alla de poliser och journalister som befolkar deckargenren. Vi kommer nog att höra mer från henne framöver!
Pojken
Andra delen av Jonas Gardells trilogi Torka aldrig tårar utan handskar heter Sjukdomen. Det är obehaglig men livsviktig läsning, boken innehåller också faktastycken med citat från utredningar, tidningsartiklar etc. Förhållandet mellan de  Benjamin och Rasmus, de är unga och älskar varandra och hela livet ligger framför dem, ”Allt ska de offra för kärleken.”
Väl värd att läsa även för oss som såg tv-serien, och för oss som var unga (ganska unga!) på 80-talet. Det känns både oändligt avlägset och skrämmande nära.
Gardell
En riktigt, riktigt bra bok om anorexi, om att vara en ung osäker tjej, om vänskap är Ulrika Lidbos bok Decembergatans hungriga andar. En gripande bok, hemsk men bra!
Författarens andra böcker Farsta fritt fall och Inte vatten värd beskriver också svårigheten att vara ung, men når inte riktigt upp till Decembergatans höjder.
Decembergatans
 PS.
Varmt välkomna till årets första Läslysten som går av stapeln måndagen den 11 februari, anmäla dig via telefon 035-137181 eller mejl: biblioteket@halmstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s