Kategorier
Allmänt

Gott nytt Läsår!

Hoppas att det blev många tillfällen till läsning under helgerna!

Min främsta läsupplevelse var Vi kom över havet av Julie Otsuka, en kort kollektivroman om japanska kvinnor som kom som ”postorderbrudar” till män på den nordamerikanska västkusten. De gick sannerligen olika öden till mötes, romanen skildrar inga enskilda personer utan kollektivet, utan namn. Den beskriver i vi-form en mängd händelser; dramatiska, vardagliga, sorgliga, fina. Det kan måhända låta anonymt och kylslaget men med Otsukas penna blir det suggestivt och gripande.Vi kom över havet

En oväntad händelse är att jag bråkar med Monika Fagerholms senaste roman Lola uppochner. Hon är min favoritförfattare och det är mycket svårt att tillstå att jag inte gillar den riktigt. Jag har visserligen bara läst halva ännu, men jag tror inte på någon vändning, tyvärr. En snärjig historia med deckaraktiga inslag, inga personer som intresserar. Med sorg i hjärtat tänker jag att det kanske är dags att ta en time-out från en gammal idol, en paus i ”relationen”.

Lola upp och ner

Årets första Läslysten går av stapeln måndagen den 11 februari, välkomna att anmäla er! Via telefon 035-137181 eller mejl: biblioteket@halmstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s