Kategorier
Allmänt Vi på bibblan läser

Vi på bibblan läser:

Jeanette Winterson Varför vara lycklig när du kan vara normal?

En av oss är helt begeistrad över denna bok! Den är helt fantastisk! Boken har många infallsvinklar; uppväxt, homosexualitet, religion etc. Men i mångt och mycket är den en välskriven hyllning till orden, litteraturen. Man kan slå upp boken på vilken sida som helst och brista ut i citat. Vi väljer dock detta.

 ”Jag tror på skönlitteratur och berättelsens kraft. — När vi är svårt traumatiserade upplever vi alla att vi tvekar, vi stammar, det blir långa uppehåll i vårt tal. Det stockar sig. Vi får tillbaka vårt språk med hjälp av andras språk. Vi kan vända oss till dikten. Vi kan öppna boken. Någon har varit där för vår räkning och dykt djupt efter orden.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s